Ervaringen van deelnemers aan de interpersoonlijke mindfulnesstraining

Antwoorden op de vraag: ‘Hoe heeft deelname aan de training jou beïnvloed?’

Marjon:
Meer rust en geduld in gesprekken (als ik er aan denk). meer besef van wat ik echt belangrijk vind en waar ik energie in wil steken of meer ‘los wil laten’. Meer in het nu, en dat accepteren in plaats van druk maken ov er toen en straks. Meer luisteren (naar anderen,naar mezelf via en met luisteraar). Meer stilstaan en vertrouwen in opkomen. Dit geeft (ook) rust.

Heel mooi dat er een vervolg op basis mindfulness is. Fijn om mee bezig te zijn en te blijven. Fijne, warme, positieve sfeer.

Gertjan:
Ben soms meer bewust van eigen drukte, neem dan soms meer rust. Met M. (partner) meer luisteren, minder snel reageren. Is erg positief.

Tevreden over mooie, intensieve avonden. Een impuls in beoefening van mindfulness. Het vooruitzicht dat M. en ik de theorie en technieken samen kunnen oefenen en integreren in ons leven.
Ik heb de verwachting dat ik nog veel zal leren door deze cursus. Ben nog lang niet klaar.

HB:
In de mindfulness-basistraining groeide mijn rustige aandacht voor mijn binnenwereld. Ik merkte op dat veel van wat ik ervaar voortkomt uit mijn contact met anderen.In de interpersoonlijke mindfulnesstraining tref ik een luisteraar, die met volle aandacht naar mij wil luisteren, zonder te oordelen. Dit aandachtig luisteren geeft mij de ruimte om woorden te zoeken voor wat er in mij omgaat en mezelf uit te spreken. Het op deze manier veilig delen van elkaars persoonlijke ervaringen leidt in de oefeningen tot bijzondere ontmoetingen. Het helpt mij mezelf beter te begrijpen en maakt daarmee ook mijn dagelijkse contacten vaak intensiever en plezieriger.  

Tom:
Interpersoonlijke Mindfulnes.
Pauzeren en ontspannen brengt me weer terug bij en in mezelf
Een vertrouwd, rustig en kalm gevoel welt in me op
Thuis komen
Openend wordt ik me gewaar van de ruimte om me heen
Ben ik me bewust van de deelnemers aan onze training
Ik voel verbondenheid
Ik vertrouw op wat er opkomt
Rust en onrust wisselen zich af
Vertrouwen in onwetendheid
Aandachtig luisterend opent mijn hart zich voor de ander
Gesproken woorden resoneren tussen ons
Luisteren blijkt meer dan ontvangen
Vanuit het hart borrelt mijn waarheid omhoog
Uitgesproken in woorden die via de ander reflecteren
Een gesprek met jezelf en de ander als getuige
Vanuit diepe aandacht spreken en luisteren
Nieuwe bronnen worden binnen ons geopend
Wijsheid en inzicht zit in iedere dialoog