Aanbod trainingen voorjaar 2022

Aanbod voorjaar 2022

Mindfulnesstraining

Begin februari start, bij voldoende deelnemers, een mindfulnesstraining. Deze bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten, met uitzondering van de schoolvakantie, en een stiltemiddag in een weekend. .

Start: Woensdag 9 februari 2022 van 19.00 uur tot 21.30 uur. De datum van de stiltemiddag wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.
Locatie: Arnhem-Zuid

Mindful Zelfcompassietraining

Dit voorjaar bied ik een Mindful Zelfcompassietraining aan op drie zaterdagen. Ik hoop dat we op deze manier intensief met mindfulness en zelfcompassie bezig kunnen zijn. Natuurlijk zullen er voldoende pauzes zijn. Tussen de middag zorg ik voor een vegetarische soep en salade.

Ik kies er voor om de training mindful zelfcompassie te noemen, omdat dit beter weergeeft dat in deze training mindfulness, – vriendelijke, open aandacht – aan de basis ligt voor zelfcompassie.

Data: Zaterdag 12 februari, 5 maart en 9 april 2022, van 10.00 tot 17.00 uur.
Tussen de bijeenkomsten in is telefonisch of online contact mogelijk.
De stiltemiddag zal plaatsvinden op zondag 20 maart, van 13.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Arnhem-Zuid

Je bent ook van harte welkom bij de stiltemiddag als je eerder een zelfcompassietraining gevolgd hebt. Hier zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Deze komt ten goede aan een kleinschalig project in India dat ik ondersteun en aan Stichting Vluchteling.

Workshop Mindful Zelfcompassie, Chi Neng Qigong, Dru Yoga

In deze workshop combineer ik mindfulness en zelfcompassie, Dru yoga en Chi Neng Qigong (CNQ).
Zowel bij mindfulness en zelfcompasie als in de Dru yoga en de CNQ gaat het om vriendelijke aandacht voor alles wat je ervaart. Het verschil is dat in yoga en CNQ meer bewegingen gebruikt worden.

Chi Neng Qigong, ontwikkeld in China, is vooral gericht op het bewust laten stromen van Qi, levensenergie, door gefocuste aandacht en langzame bewegingen. Ik noem het ook wel “Meditatie in beweging’.

Een belangrijk onderdeel van de Dru yoga (die zijn wortels heeft in India) zijn bewegingsreeksen die als doel hebben het opheffen van blokkades die de energiestroom in het lichaam blokkeren. Daarnaast zijn er ook activerende reeksen, yogahoudingen en ontspannings- en meditatieoefeningen.

Het zijn verschillende invalshoeken die eenzelfde doel hebben: ontwikkelen van je mogelijkheden, een vitaal lichaam, een heldere geest (bewustzijn) en een ruim, open hart. Leven in verbinding en harmonie met jezelf en met alles om je heen.

Datum: Zaterdag 19 februari 2022 van 13.00 uur tot 17.00 uur
Kosten: € 25,- Dit bedrag komt, na aftrek van de onkosten, ten goede aan het project in India en Stichting Vluchteling.
Locatie: Arnhem-Zuid

Corona-maatregelen:

In alle bijeenkomsten zullen de op dat moment geldende corona-maatregelen gehanteerd worden. Ik volg hierbij ook het advies van mijn beroepsvereniging,en de VMBN en de VVM. De mogelijkheid bestaat dat de start van de trainingen wat later wordt, als groepsbijeenkomsten nog niet toegestaan zijn.
 
Heb je belangstelling om mee te doen? Meld je dan voor de training aan via het contactformulier op mijn website www.marijkedekoning.nl  en voor de workshop per mail info@marijkedekoning.nl .

Als het gaat om aanmelding voor de training dan neem ik contact met je op voor een kennismakingsgesprek.
Heb je al eerder een training gevolgd en wil je ‘op herhaling’? Welkom! Dit kan een goede manier zijn om je beoefening op te frissen en ook een verdieping van wat je eerder ervaren hebt. Je kunt met reductie de training nog een keer volgen.

Ken je mensen die belangstelling hebben voor een van de trainingen? Fijn als je hen wilt attenderen op mijn website en mijn trainingen.
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *