Dru Yoga

Wat is Dru Yoga?

‘Dru’ is afgeleid van het Sanskriet woord voor het ‘stille punt’, het onbeweeglijke middelpunt van het draaiende wiel, de stilte in het oog van de orkaan, een manier om in balans te blijven te midden van de onrust en de voortdurende veranderingen in de wereld.

Dru Yoga biedt een praktische methode om het leven te benaderen vanuit ‘stilte in beweging’. Dru Yoga wordt ook wel ‘Yoga van het hart’ genoemd.

Dru yoga vindt zijn oorsprong in Hatha yoga en omvat klassieke yogahoudingen (asanas), ademhalingstechnieken (pranayama) , handgebaren (mudras), positieve affirmaties, heldere visualisaties en krachtige reeksen van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden.

Dru Yoga lessen omvatten meestal activaties, Energy Block Release (EBR) reeksen, houdingen, yogareeksen, ademhalingsoefeningen en elke les – afgstemd op het niveau van de leerlingen – wordt afgesloten met een relaxatie of een Dru Meditatie.

Wat is nu specifiek aan Dru Yoga?

  • Alle gewrichten worden ‘zacht’ en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en zo kan subtiele energie vrij stromen.
  • Dru Yoga laat zich goed aanpassen aan de lichamelijke mogelijkheden van de cursist. Van een les met stevige houdingen, geschikt voor een fysiek hoger conditioneel niveau tot een les met zachte dynamische bewegingen bij een lager conditioneel niveau.
  • Energy Block Release – reeksen zijn eenvoudig uit te voeren, vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energie blokkades zowel fysiek als emotioneel en mentaal los te laten 
  • In Dru Yoga komen alle bewegingen vanuit de rug; immers een gezonde rug is een gezond lichaam.
  • De ‘spinal wave’, de golfbeweging van de wervelkolom en de draaiing van de wervelkolom zijn de hoofdkenmerken van Dru Yoga; zij zorgen voor een gezonde en actieve wervelkolom.
  • Een grondig begrip van de kernstabiliteit – de centrale houdingsspieren- is een van de belangrijkste aandachtspunten.
  • Met Dru Yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam( de chakra’s ) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.
  • Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan er binnen een  Dru Yogales momenten van stilte.

Bron: Website Dru Yoga.nl