Tarieven

Tarieven mindfulness- en compassietrainingen

Training in groepsverband

De kosten voor de mindfulnesstraining, inclusief (telefonisch) kennismakingsgesprek, werkboek, een aantal downloads om thuis te oefenen, en een stilte-oefenmiddag, bedragen € 375,-

De kosten voor de zelfcompassietraining, inclusief (telefonisch) kennismakingsgesprek, werkboek en een stilte-oefenmiddag bedragen € 385,- .
Bij de zelfcompassietraining horen ook downloads waarmee je thuis kunt oefenen.

Je kunt in in twee termijnen te betalen. Ook is, in overleg, reductie mogelijk bij beperkte financiële draagkracht.

Als je als partners samen een training volgt krijgt een van van de twee reductie.

Ook als je al eens eens bij mij een training gevolgd hebben en ‘op herhaling’ komt, kun je tegen gereduceerd tarief  aan de training deelnemen.

Individuele training en coaching

Het tarief voor de individuele mindfulness- of compassietraining van 8 sessies van 1,5 uur is € 650,-
Dit is inclusief (telefonisch) kennismakingsgesprek, werkboek en deelname aan een stiltemiddag.

Het tarief voor individuele coachingsgesprekken, waarin ook mindfulness en zelfcompassie belangrijke elementen zijn, is € 75,- per sessie (45 minuten).

Vergoeding Mindfulnesstraining

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de mindfulnesstraining (Hieronder vallen zowel de mindfulnesstraining als de mindful zelfcompassietraining) geheel of gedeeltelijk. Zie hieronder aan welke voorwaarden voldaan moet worden. Ik ben gecertificeerd (categorie 1) mindfulnesstrainer.

Ga direct naar de vergoedingen voor mindfulness per zorgverzekeraar

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Aan de vergoeding van een mindfulness-training kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, één of meer eisen worden gesteld. Hieronder een kort overzicht van voorwaarden die gehanteerd kunnen worden:

  • Er is sprake van een behandeling, onderzoek, cursus of consult die medisch bedoeld is.
  • De therapeut/trainer is aangesloten bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging. Binnen het kader van mindfulness wordt slechts één beroepsvereniging erkend, namelijk de vereniging voor MBSR/MBCT/ Mindfulnesstrainers (VMBN).
  • De behandelaar is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN (let op: alleen van toepassing voor verzekeraars die vallen onder de koepel VGZ)
  • Deelnemers bij VVM-leden komen ook voor vergoeding in aanmerking (let op: geldt alleen voor verzekeraar De Amersfoortse)

Raadpleeg bij twijfel over de vergoeding je eigen zorgverzekeraar of maak een vergelijking met het overige aanbod.