Ervaringen van deelnemers aan de mindfulnesstraining

 

Joost:
Ik heb het als waardevol ervaren dat ik tijd en ruimte voor mezelf mag hebben, daarbij zonder oordeel alles mag laten zijn wat ik ervaar. Een moment van stil staan, waardoor ik  me meer bewust word van hoe ik in mijn vel zit. Naast de mindfulness meditaties vond ik de yoga oefeningen erg prettig. Het op deze wijze contact maken met mijn lichaam geeft me op een bepaalde manier rust.

C.:
Mindfulness heeft me geleerd te relativeren en vooral mild over mezelf te zijn. Ook het leven bij het moment is heel waardevol maar ook moeilijk.
Ik was bang dat mindfulness voor mij te soft en te zweverig zou zijn. Maar jij bracht me juist meer met twee benen op de grond.

Monica:
Mindfulness: Bij deze training heb ik vooral geleerd om meer in het hier en nu te leven. Activiteiten met meer aandacht te doen. Overdag probeer ik meer rustmomenten te creëren, bijvoorbeeld een kop thee zelf te gaan halen ipv iemand anders de thee mee te laten meenemen, of even een adempauze in te lassen.

Swetlana:
De training heeft mij een aantal tools gegeven die ik in het dagelijks leven eenvoudig in kan zetten om even een pas op de plaats te maken, niet mee te gaan in de waan van de dag en mijn focus te verleggen; van gehaast en vluchtig naar meer rust en bewust van het hier en nu. (Waardevol was vooral) ‘Het besef dat je altijd de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld met je ademhaling weer tot jezelf te komen. Niets ingewikkeld, hoogdravend of ‘zweverig’.
De begeleiding van Marijke was erg prettig: warm en kundig. Ze geeft ruimte voor je eigen tempo en heeft oog voor een ieder in de groep.

Karin:
Ik vond het een fijne training met een goed programma, vooral omdat oefeningen werden afgewisseld met theorie.
Ik neem de 3-minuten-ademtraining mee, al is dat meer 3 keer goed in-en uitademen bij stress. Opschrijven als er te veel gedachten in mijn hoofd zitten. En veel dagelijkse handelingen meer met aandacht doen, waardoor het piekeren afneemt. En ik probeer mij niet druk te maken over iets als ik het niet kan veranderen (zoals in de file staan).

Isabelle:
Midden in een burn-out ben ik begonnen aan de mindfulnesstraining die Marijke verzorgde. De aansprekende teksten die zij tijdens de training gebruikt, zetten aan tot nadenken en hebben er bij mij voor gezorgd dat ik mindfulness op een aantal plaatsen heb geïntegreerd in het dagelijks leven. De rust die Marijke tijdens de training uitstraalt, heeft er bij mij voor gezorgd dat ik er met veel plezier naartoe ging. Echt even een avond voor mezelf, een waar kadootje!

Noor:
Een uitgebreide training, met zowel aandacht voor uitleg als oefening. De nadruk lag  op het kennismaken met en het ervaren van verschillende manieren om met aandacht bij jezelf stil te staan, wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Lotte:
Ik heb geleerd hoe ik met meer ontspanning in het leven kan staan. Daar ben ik erg dankbaar voor!

Henk:
Heel rustig wordt de training opgebouwd en word je vertrouwd gemaakt met meditatie. Met zelfonderzoek van je hele lichaam. En met in aandacht de dingen doen die je doet. Een fijne ervaring.

Sanne:
Fijne training om meer stil te leren staan bij het hier en nu en in dit alles mild te zijn voor jezelf. Marijke heeft een prettige manier van uitleggen en brengt een rustige sfeer met zich mee.

A.D.:
Erg prettige training. Ik heb door middel van praktische oefeningen geleerd bewuster naar mijzelf en anderen te kijken. Deze oefening ga ik zeker voortzetten.